onsdag 26. januar 2011

Chili con Carne og Maisbrød

Tid for ny matoppskrift!
De kommer liksom litt etter når jeg lager dem, pluss at jeg faktisk må huske å ta bilder av prosessen.. Og når jeg som regel lager rask mat glemmer jeg frk. Rebel xs. Men, i går husket jeg det! (*korr: søstra mi minnet meg på det. Hu tar bildene mine da jeg lager mat uansett). Uansett. I går lagde jeg noe av det beste hun vet, og enda det var nok til 6 pers så var det borte gitt.. Selvskryt er lov på blogg. Rapporter meg om jeg tar feil.


Speaking of! Jeg har faktisk løpt 14km siden søndag. Hvordan jeg får det til å stemme skal jeg fortelle om i livsfilosofien min i morra. Ikke har jeg spist kake heller! Kun fingern i deigen en eneste gang da jeg lagde fyrstekake. Men som sagt - kvalitetstesting MÅ til. Jeg nøt det ikke uansett.. Finger'n var jo selvfølgelig sprita. Hygiene først vettu.

Men, uansett. Oppskriften på


 1 ss Olje
400g kjøttdeig/karbonadedeig (kylling ftw)
1 paprika
1 løk
1 boks hakkede tomater (ca 400g)
Ca 3 dl tomatsaus (kan ta et lite glass tomatpure og vanne ut)
3/4 ss Chilipulver
1 ss paprikakrydder
1 boks bønner i chilisaus (ca 400g)
1 boks bønner i tomatsaus (ca 400g)

 Finn en stor kjele og varm oljen. Del Løken i fire og deretter i skiver. Hakk paprikaen ganske fint og surr den i oljen med løk og kjøttdeig. Alt skal være fint oppdelt.

 Surre surre.. 

 Når kjøttet er så og si ferdigstekt og løken helt blank helles tomater og saus i.

 Ooog krydder. Om du liker det skikkelig sterkt, tilsett et lite glass hakket jalapenos. Men hu søstra mi har ikke mage til sterkt, så man får bøye seg i støvet..

Etter det kan du bare sette deg tilbake, for det skal småkoke på lav varme i nesten 1,5 time. Da har du tid til å lage:

Hele denne retten er jo amerikansk/mex, og dette er ett meksikansk brød som er noe søtt, faktisk. Best helt ferskt, og med smør smeltende på (for de som liker smør..)

 3,5 dl maismel (medium polenta, kjøpes på grønt og godt for eks.)
3,5 dl hvetemel
4 ss sukker
4ts bakepulver
6 ss smør
4 dl melk
3 egg 

 Først of all: Ovnen på ca 190grader. Så blander man alt det tørre i en greit stor bolle.

 Smelt alt smøret i en kjele, og tilsett melken litt og litt. Skill plommen og hviten fra eggene. Viktig at ikke noe plomme kommer i hviten! Da er brødet ødelagt. Pisk plommene lett og pisk det til slutt sammen med smør og melk.

 
 Har du vært flink ser det sånn ut..

 Pisk eggehvitene stive. Trust me, med mindre du er Marit Bjørgen ellerno, så trenger du en mikser til dette. Og de blir IKKE STIVE OM DET ER PLOMME DER. Just fyi. Det bildet der er riktig vei, og det er 3 min etter at jeg pisket dem.. Stivt skal være stivt.

Bland det tørre med eggemelkesmør-miksen til det er en jevn røre. Kle en 1 1/2 liters brødform med bakepapir. Så folder du inn eggehviten i brødrøra. Ikke noe røring her, kun folding. Så heller du alt i forma

 Tadaaaa! Sett den nederst i ovnen og sett klokka på en time. Da burde begge rettene være ferdige samtidig, og du har tid til å finne på noe lurt(host, nerd gjør lekser,host) i mellomtiden.


Når det har gått ca en time på Chilien tilsetter du bønnene og lar det bli varmt. Skal ikke koke!



 Ferdig maisbrød


Ferdig Chili.
Egentlig så er dette bare avansert boksemat. Som er helt ok, sunt og hele pakka. Server med rømme om det blir litt sterkt! 
Okies, håper det smaker (om noen tør prøve - tilbakemelding!).

Jeg har heller ikke fått noen feedback på premier til meg selv om jeg klarer målet mitt? Bryr dere dere ikke om at dopaminet i hjernen kommer til å be om selvutslettelse om dere ikke gir meg et?


2 kommentarer: